Vildsvinekølle, Stoutmarineret

ca. 10 personer

Ingredienser:

- 3500 gr. vildsvinekølle med ben

Marinade:
- 2 x 0.5 liter Vildemoes Stout
- 350 gr. hakket løg
- 500 gr. gulerødder i grove tern
- 1 gul peber i grove tern
- 1 rød peber i grove tern
- 10 fed hvidløg i halve skiver
- 20 blade basilikum, plukket
- 200 gr. tørret tranebær
- Salt & peber

Glasering:
- 3 spsk. brun farin til glasering
- 1 spsk. sennep til glasering

Fremgangsmåde:

Rids kødet i tern, og læg det i en stor 18 liters frostpose.

Bland marinaden sammen af de nævnte ingredienser og hæld den i posen. Luk posen tæt. Eventuelt i dobbeltpose. Læg den et køligt sted. Hvis det er frost grader udenfor så læg den udenfor i en kasse med låg. Ellers kan marinaden sætte smag i alt andet indhold i køleskabet. Mariner køllen der i 1½-2 døgn. Masser og vend, den af og til. (Pas på dyr hvis du lægger den udendørs, det er en lækkerbisken!).

Tag den op af marinaden, og dup den tør med papir fra køkkenrullen. Læg den i bradepanden. Gnid den med en smule groft salt, godt ned i rillerne. Bland nu sennep og farin grundigt. Smør det på sværene og brun den ved 250 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter.

Hæld marinaden ved, og dæmp varmen til 150 grader C. alm. ovn. Lad køllen stege i 3-3½ time.

Lad køllen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Serveringsforslag:

Server med Hvide Kartofler, smørstegte svampe i køkkenhave, hvidkålssauce og ærter.