Timianstegt pikant kyllingelår på ananasbund

12-15 personer

Ingredienser:

- 12-15 kyllingelår
- 12-15 ringe af ananas
- 3-4 bk. pikant flødeost
- 4 røde æbler
- 6 tomater
- 1-2 dl. Whisky
- 1000 gr. champignon
- 2 tsk. citronsaft
- 1 agurk
- tørret timian
- Salt & peber
- Rigelig smør til stegning
- Sukker

Fremgangsmåde:

Tilbered kyllingelårene dagen før.
Gnid dem ind i pikant ost så det er nogenlunde jævnt fordelt. Undgå for meget på selve benet. Drys med lidt tørret timian, salt og peber.

På dagen:
Skær æbler i både og fjern kernehuset. Pensl med lidt citronsaft så de ikke bliver brune. Stil på en bageplade med bagepapir og drys rigelig med sukker ud over bådende. Stil dem i ovnen allernederst i ca. 60-90 minutter ved ca. 100 grader, afhængig af hvor sprød æblet skal være.

Hæld væden fra ananas, dup hver enkelt skive let med lidt køkkenrulle. HUSK, se efter papirstykker. Stil i køleskabet ind til der skal serveres.
Steg kyllingelårene i stegepande i smør.

Skær tomater i grove stykker og kom det i en kasserolle med lidt smør, svits godt. Tilsæt lidt salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. Tilsæt nu Whisky. Lad det koge i 10 minutter, uden at koge tørt.

Skær svampe i grove halve, svits i lidt smør i saute-pande. Tilsæt citronsaft, lidt salt og peber. Lad det koge godt ind.
Hæld tomaterne op i soutepanden med svampe. Lad det simre 20-30 minutter så der ikke er så meget væde tilbage.

Portions-anret som gourmet på desserttallerken. Læg en ananas ring til højre på tallerkenen, læg kyllingelår oven på ringen, æblerose bagerst til venstre. Whiskytomat i sauterede svampe forrest til venstre og så en tyndskåret bred skive agurk i spagat.