Teriyaki-Grillet Oksemørbrad

4-6 personer

Ingredienser:

- 1000 gram Oksemørbrad eller - 2 x 500 gram svinemørbrad

Marinade:
- 3 spsk. Brun farin
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 2 spsk. Teriyakisauce
- 2 spsk. Vandmelon. rå
- 2 fed Hvidløg
- evt. lidt Tabasco
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Balsamico, mørk
- 3 spsk. Honning flydende
- 200 gr. Gulerødder
- 200 gr. Pastinak
- 200 gr. Løg

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne rengøres og skæres i mundrette stykker (andre grønsager efter smag kan bruges). Den smeltet smør, balsamico og honning røres sammen og blandes heri. Kommes i en alubakke og placeres i bunden, lidt væk fra de varme kul / briketter.

Pensl mørbraden med lidt Jomfru olivenolie og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Placer mørbraden på grillristen, over grøntsagerne. Kødet grilles i ca. 50 min. og vendes af og til.
Ind imellem pensles der med marinaden, men først efter den har taget den første farve. Husk, at kødet skal hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud.

Urterne tages op af alubakken. Skyen fra kødet og grøntsagerne, hældes i en gryde og koges ind med 1-2 dl. piskefløde.

Serveringsforslag:

Perfekt til Grillet kartoffel med blandet grønt salat, friskbagt flutes og kryddersmør.