Svinekæber i rødvin & grønt

4-6 personer

Ingredienser:

- 1 kg. svinekæber
- 300 gr. løg
- 150 gr. gulerødder
- 550 g. champignon
- ½ lille knoldselleri
- 2 laurbærblade
- 1 tsk. rosmarin, tørret
- 1 tsk. timian, tørret
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. solbærmarmelade
- 1 fl. Rødvin, gerne merlot
- 1 fl. creme fine, 5%
- smør til stegning, lurpak
- Salt & peber

Fremgangsmåde:

Rens hinder og sener fra svinekæberne. Krydr let med salt og peber. Brun dem i smørret i en stor gryde med teflon til de har en god stegeskorpe.

Hak løg, gulerødder og selleri. Brun det i gryden og kom svinekæberne tilbage i gryden.
Tilsæt laurbærblade, timian, rosmarin, sennep, marmelade og rødvin. Lad det simre i ca. 2 timer til svinekæberne er møre. Det må ikke koge tørt så tilsæt lidt vand hvis der mangler væde.

Dernæst tages kødet op af gryden og holdes varmt. Fjern laurbærblade.
Skær champignon i grove tern og kom det i gryden. Lad det simre i væden i 5 minutter.

Tilsæt creme fine og lad det koge ind til saucen er dejlig cremet. Smag til med salt og peber.
Kom svinekæberne tilbage i gryden og varm det igennem.

Serveringsforslag:

Server til persillekartofler. Pynt eventuelt med blancherede friske grønne asparges.

Godt at vide:

Man kan naturligvis selv eksperimentere med andre typer rodfrugter fra køkkenhaven, pas dog på ikke at have for mange forskellige blandet sammen i samme ret. Begræns til 3-4 forskellige inklusiv svampe.