Svinagtig Vintergryde

4-6 personer

Ingredienser:

- 1000 gr. Fersk svinekød i tern
- 250 gr. bacontern
- 2 løg i små tern
- 3 fed hvidløg i tern
- 500 gr. gulerødder i skiver
- 3 rød peberfrugt i tern
- 500 gr. hvidkål snittet
- 500 gr. champignon i halve
- 250 gr. broccoli i små buketter
- 2 x 500 ml. Karolines Mornaysauce
- 4 dl. kogende vand til bouillon
- 1 svinebouillonterning
- 1 spsk. citronsaft
- 1½ spsk. sukker
- 4 tsk. salt
- 1 tsk. pebermix
- 1/4 tsk. spidskommen
- 1 frisk chilifrugt i små ringe
- 1 spsk. paprika
- 2 tsk. oregano
- 1/2 tsk. rosmarin
- 1/4 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

Svits løg og hvidløg i en stor gryde til de er blanke. Tilsæt så bacon til det har fået lidt farve, ikke sprød! Dernæst tilsættes svinekødet. Lad det småsimre i et par minutter.

Tilsæt nu spidskommen, cayennepeber/chilifrugt, pebermix, paprika, rosmarin, oregano, karry, gurkemeje og halvdelen af saltet. Rør grundigt og kom nu citronsaften i.
Lad det simre i 5-10 minutter. Pas på det ikke brænder på, skru eventuelt lidt ned for blusset.

Kom hvidkålen i og giv det et par minutter mere. Tilsæt sukker og rør grundigt.

Tilsæt nu resten af grøntsagerne, samt resten af saltet og kom bouillonterningen opløst i de 4 dl. kogte vand i gryden.

Lad det nu simre i en god times tid.

Dernæst tilsættes broccoli. Hæld lidt kogt vand ud over det. Si vandet fra og kom det i gryden. Kog op i et par minutter.

Si nu væden fra hele retten og gem væden. Kom mornaysaucen i og varm retten igennem. Tilsæt eventuelt lidt af den frasiede væde og smag til med salt og peber.

Serveringsforslag:

Serveres til alt lige fra kartofler, ris, bulgur til pasta og gerne med et stykke friskbagt baguette til.