Stoutmarineret Juleskinke, Glaseret og med hasselnøddeflager

4-6 personer

Ingredienser:

- ca. 2.000 gr. skinke/hamburgerryg

Marinade:
- 0,5 liter Willemoes Stout
- 5 gulerødder i grove tern
- 1 løg i grove tern
- 3 blommetomater i tern
- 1 rød peber i tern
- 100 gr. tørrede tranebær
- 2 fed hvidløg i små tern
- 5 stilke frisk basilikum
- Salt & peber

Glasering: (størrelsesforhold)
- 3 spsk. brun farin til glasering
- 1 spsk. sennep til glasering
- ½ spsk. rasp
- 250 gr. hasselnøddeflager

Vurder fra starten hvor meget du skal bruge til glasering og lav det hele på en gang.

Fremgangsmåde:

Hamburgerryggen lægges i marinade i en 19 liters frostpose.

På dagen tages den ud 30 minutter inden den koges i den marinade den ligger i. Læg i så bred en gryde som mulig og fyld op med alm. vand, ca. 1½ liter. Hamburgerryggen koges under låg i ca. 35-40 minutter fra det tidspunkt den begynder at koge.

Efter kogning tages den af blusset og trækker i væden under låg i yderligere 30 minutter. Glasseres i Arffmanns Sennep, Brun Farin og rasp og trilles i hasselnøddeflager.
Dernæst en tur i ovnen. Forvarm ovn ved 250 gr. med grill og giv den ca. 10-15 minutter. Gerne med åben ovnluge. Hold øje med den ikke bliver brændt!

Serveringsforslag:

Den klassiske grønlangkål og brunede kartofler.