Stoutbraiserede Svinekæber

2 personer

Ingredienser:

- 1 kg svinekæber
- 50 gr. smør
- ½ ltr. Willemoes Stout
- 1 lille løg i små tern
- 2 fed hvidløg i små tern
- 500 gr. friske svampe i kvarte
- 200 gr. gulerødder i lange stave
- 75 gr. brombær marmelade
- 1 tsk. citronsaft
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1/4 tsk. muskatnød, revet
- 15 blade frisk basilikum, plukket
- 1 dl. Svinebouillon
- 1 fl. cremefine 8% (2.5 dl.)
- Salt & Peber

Fremgangsmåde:

Dub kæberne med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Svits godt i smørret i en gryde eller stor soutépande ved høj varme på de store flader, 3-4 minutter på hver side.

Tilsæt Stout, løg og hvidløg og lad det simre 5-10 par minutter. Pas på det ikke brænder på!

Nu kommes svampe, gulerødder, basilikum i. Rør grundigt. Når det er godt blandet hældes svinebouillon ved og der røres godt igen. Lad det simre ved middel varme i ca. 20 minutter.

Tilsæt nu brombærmarmelade, citronsaft, stødt koriander og muskatnød. Rør godt. Lad det simre i 60 minutter ved middel varme.

Til sidst tages kødet op og gem. Læg til side. Skru godt op for varmen. Kog 2-3 minutter. Tag nu grøntsagerne op og gem. Læg til side. Væden koges ind til ca. 1.5 - 2.5 dl.. Tilsæt eventuel en meljævning. Fløden kommes i. Rør grundigt. Kom nu kød og grøntsager i igen og varm godt igennem inden servering.

Serveringsforslag:

Grøntsagsgratin, vilde ris eller kogte hvide kartofler.