Sarimsak Kabak

4 personer

Ingredienser:

- 2 hele squash
- 5 store fed hvidløg
- 2 tomater
- 1 lille løg
- revet ost
- citronsaft
- olivenolie
- Salt & peber
- oregano

Fremgangsmåde:

Vask squashene godt, skær top og bund af og del dem på midten på den lange led.
Dub dem forsigtigt med lidt køkkenrulle.

Brug nu en teske til at skrabe en ca. 1 cm dyb rander fra top til bund. Kom fyldet i en skål.
Dryp lidt citronsaft ned i randen.

Pres hvidløg ned i skålen med squashfyldet
Skær/Hak tomaterne og løget fint og put det i skålen.
Tilsæt 1 spsk. olivenolie
Bland det hele godt sammen.

Pensl et ovnfast fad med lidt olivenolie. Læg squashen i. Hvis de tilter i forhold til en plan overflad skær en lille smule af den runde bund så de ligger fast.
Put ca. 3 spsk. af blandingen i hver halve squash.

Drys lidt salt og peber ud over.
Kom ost på toppen, der må gerne frådses. Pas på at squashene ikke står alt for tæt så "vokser" de sammen.
Drys lidt tørret oregano ud over.
Sæt i forvarmet ovn med varmluft ved 200 grader i 25-30 minutter.