Prutte-In Gratin

ca. 4 personer

Ingredienser:

- 14 hele æg
- 350 gr. blomkål, revet på råkostjern
- 400 gr. champignon, små tern
- 300 gr. gulerødder, små tern
- 400 gram skinketern
- 1 stort løg, små tern
- 2 fed hvidløg, presset
- 25-50 gr. syltede jalapenos i skiver
- 250 gr. revet ost, gerne cheddar
- 100 gr. rasp
- 2 x 2 spsk. god olivenolie
- 1 tsk. pebermix
- 2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Pisk æggene grundigt i en stor skål og bland olie, hakket hvidløg, salt og peber i.

Riv blomkål, skær champignons, gulerødder og løg i små tern. Hak jalapenos og kom det hele sammen i en gryde eller stor soute-pande og svits det grundigt i 2 spsk. olivenolie. Krydr let med salt og peber.

Kom det fra gryden i æggeblandingen sammen med skinketern. Rør grundigt til det hele er blandet godt. Brug eventuelt et frikadellejern eller røremaskine med dejkroge.

Bland den revne ost i blanding sammen med 2 spsk. af raspen.

Hæld i et ildfast fad smurt med lidt smør eller margarine og drys resten af raspen på toppen.
stil i ovn ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.

Serveringsforslag:

Kan fint serveres alene eller med et stykke ristet grov- eller rugbrød til. Kan dog også serveres som tilbehør til mange andre spændende retter.

Ordforklaring:

Hvorfor Prutte-In Gratin?

Tja! For det første er det jo en gratin. For det andet så er det uhyggeligt In at spise mange proteiner når man dyrker fitness. For det tredje kommer man til at prutte af mange æg og blomkål.

Så derfor! "Prutte-In Gratin!" 😉