Poulet au vin avec des canneberges

4 personer

Ingredienser:

- 8 kyllingelår eller 2 kalkunlår
- 1 fl. Rødvin Merlot
- 2 grofthakkede løg
- 5-6 fed hvidløg
- 3 gulerødder i grove tern
- 100 gr. tørret tranebær
- 1 dl. tranebærsaft (Rynkeby)
- 1-2 tsk. Pebermix
- 1 tsk. tørret timian
- 250 gr. bacontern
- 400 gr. champignon
- 100 gr. perleløg.
- 4 dl. kogende vand
- 2 stk. Hønsebouillonterninger
- 3-4 spsk. olivenolie
- 75-100 gr. smør
- 3-4 spsk. mel
- 1 spsk. citronsaft
- 4-5 spsk. sukker.
- Salt & peber

Fremgangsmåde:

Krydr kyllingelår/kalkunlår med salt og peber og brun dem i en stor gryde i olivenolien samt halvdelen af smørret. Tag dem op og sæt dem til side.

Kom løg, hvidløg og gulerødder i gryden til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt eventuelt lidt ekstra olivenolie, så det ikke bliver for tørt. Drys melet ud over grøntsagerne og lad det stege med et par minutter. Rør grundigt.

Tilsæt Rødvin samt Timian og tranebær, tranebærsaft og citronsaft. Kom kødstykkerne tilbage i gryden. Tilsæt nu Hønsebouillon. Bruges hønsefond tilsæt 1-2 dl. vand til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den simre ved svag varme i ca. 1½ time. Når de første 45 min. er gået vend da kalkunlårene hvis det er det du bruger. Kig til det ikke koger tørt. Tilsæt dertil lidt ekstra hønsebouillon.

Imens steges bacon lettere sprød i en pande og hæld fra. Husk også at gemme det resterende fedt. Champignon renses, skæres i grove tern og steges i de sidste smør. Når de er blevet bløde tilsættes perleløg, lidt salt og sukkereret af 3 omgange. Steg sammen med champignonerne i 15-20 minutter. Pas på det ikke brænder på. skru da lidt ned for varmen

Tag kødet op af gryden og si saucen. Pas på der ikke er mindre benstykker tilbage blandt grøntsagerne. Man kan med fordel hvis man bruger kalkunlår, pille kødet af benene inden det skal tilbage i gryden når saucen er færdig. Bland de siede rester af grøntsager med champignon, perleløg og bacon i stor skål.

Kog saucen op og jævn måske lidt, men den må ikke blive for tyk. Smag til med salt og peber hvis det er nødvendig.

Kom kødet tilbage i gryden med saucen sammen med champignon, perleløg, bacon, gulerødder, løg hvidløg, tranebær og væde. Varm retten igennem.

Serveringsforslag:

Serveres til alt fra ris, persillekartofler og bagt kartoffel til kartoffelmos og frisk bagt grove flutes.