Paella uden skaldyr og fisk

4-6 personer

Ingredienser:

- 1000 gr. kyllingebryst filet
- 3 dl. langkornet ris
- 3 spsk. olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 6 dl. grøntsagsbouillon
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. gurkemeje
- 100 gr. cashewnødder
- 150 gr. chorizopølse
- 450 gr. svinemørbrad afpudset
- 1 stk. rød peberfrugt
- 200 gr. skinketern
- 200 gr. bacontern
- 125 gr. frosne ærter
- ½ stk. courgette i skiver
- 1 stk. citron
- ½-1 tsk. cayennepeber
- 2-3 stk. tomater
- 2,5 dl. hvidvin, chardonnay

Fremgangsmåde:

Kyllingefileterne renses og gnides med salt, sættes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter.
Skru ned til 200 grader C. alm. ovn og steg videre til kyllingen er mør. ca. 25 minutter.

Svits risene i olien sammen med hakket hvidløg og bacon.
Hæld bouillon ved, tilsæt saltsafran og lad det koge til risene er knapt møre, ca. 15 minutter.

Tilsæt chorizopølse og svinemørbrad i 2-3 cm klumper og lad det simre med et par minutter.

Hæld det hele over i en stegeso.
Kom kylling og peberfrugt i strimler i.

Læg kyllingestykkerne eller kaninstykkerne på risen sammen med peberfrugt, curgette, skinketern, cashewnødder og ærter.

Drys evt. med lidt citronsaft og cayennepeber.

Skær tomaterne i både, fordel dem i fadet. Tilsæt hvidvin og sæt det i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20-25 minutter, til alt er gennemvarmt.

Serveringsforslag:

Serveres til let grønt salat og ristet rugbrød.

Tips:
Skal det være helt rigtigt skal det være kanin i stedet for kylling.