10-12 personer
Ingredienser:
- 150 gr. kartofler
- 15 gr. gær
- 1½ dl vand
- 300 g mel
- ½ tsk. salt
- 100 gr. revet ost
- 150 gr. revet skinke
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 peberfrugt
- 1 dl. rapsolie
- 2 dl. cremefraiche
- 15 gr. gær
- 1½ dl vand
- 300 g mel
- ½ tsk. salt
- 100 gr. revet ost
- 150 gr. revet skinke
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 peberfrugt
- 1 dl. rapsolie
- 2 dl. cremefraiche
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne i usaltet vand, pil og mos dem.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt kartoffelmos, mel og salt. Ælt dejen igennem og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Bland ost og skinke med hvidløg, paprika og oregano og hak peberfrugten. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstik, og rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse på et meldrysset bord.
Udstik cirkler af dejen med en 4 cm udstikker eller et glas, og kom 3-4 dejstykker i olien ad gangen. Lad stykkerne stege i 1-2 min., vend dem og lad dem stege i endnu 1 min.
Lad de færdige minilangos dryppe af på fedtsugende papir og server dem lune med en skefuld af skinkeblandingen, lidt cremefraiche og hakkede peberfrugter.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt kartoffelmos, mel og salt. Ælt dejen igennem og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Bland ost og skinke med hvidløg, paprika og oregano og hak peberfrugten. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstik, og rul dejen ud i 1 cm’s tykkelse på et meldrysset bord.
Udstik cirkler af dejen med en 4 cm udstikker eller et glas, og kom 3-4 dejstykker i olien ad gangen. Lad stykkerne stege i 1-2 min., vend dem og lad dem stege i endnu 1 min.
Lad de færdige minilangos dryppe af på fedtsugende papir og server dem lune med en skefuld af skinkeblandingen, lidt cremefraiche og hakkede peberfrugter.