8-10 personer
Ingredienser:
- 200 gr. rugkerner
- 5 dl. vand
- 2 pk. gær
- 200 gr. margarine
- 5 dl. mælk
- 200 gr. fuldkornsmel
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 900 gr. alm. hvede mel.
- 50 gr. grofthakket forårsløg
Drys lidt rosmarin og groft salt på toppen når de kommer i ovnen.
- 5 dl. vand
- 2 pk. gær
- 200 gr. margarine
- 5 dl. mælk
- 200 gr. fuldkornsmel
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 900 gr. alm. hvede mel.
- 50 gr. grofthakket forårsløg
Drys lidt rosmarin og groft salt på toppen når de kommer i ovnen.
Fremgangsmåde:
Rugkerner og vand koges i 5 minutter. Køles i 30 minutter eller til de er kølet helt ned.
200 gr. margarine smeltes i en gryde, mælk tilsættes.
Kom gær i en skål, hæld mælkeblandingen over og udrør gæren heri.
Tilsæt rugkerner m/vand hvis der er mere tilbage, fuldkornsmel, urter, sukker og salt. Hvedemel tilsættes lidt af gangen til en lind dej.
Hæv i 30 minutter i skål under viskestykke.
Formes til brød, boller eller lignende og efterhæver 15-20 minutter på bageplade med bagepapir
Penslet med vand og drysses med groft salt og tørret rosmarin.
Bages midt i ovnen på 200 grader forvarmet almindelig ovn i ca. 15 minutter, eller lige når de begynder at blive gyldne. Skorpen må ikke være sprød. Den skal være let gylden og blød.
200 gr. margarine smeltes i en gryde, mælk tilsættes.
Kom gær i en skål, hæld mælkeblandingen over og udrør gæren heri.
Tilsæt rugkerner m/vand hvis der er mere tilbage, fuldkornsmel, urter, sukker og salt. Hvedemel tilsættes lidt af gangen til en lind dej.
Hæv i 30 minutter i skål under viskestykke.
Formes til brød, boller eller lignende og efterhæver 15-20 minutter på bageplade med bagepapir
Penslet med vand og drysses med groft salt og tørret rosmarin.
Bages midt i ovnen på 200 grader forvarmet almindelig ovn i ca. 15 minutter, eller lige når de begynder at blive gyldne. Skorpen må ikke være sprød. Den skal være let gylden og blød.