Kulsvierens Oksespand

4-6 personer

Ingredienser:

- 500 g bacon i tern
- 500 gr. oksekød i tern
- 1000 gr. Hakket oksekød
- 2 hakkede løg
- 3 store æbler i små tern
- 5 blommetomater i kvarte
- 300 g gulerødder i skiver
- 1 stor ds. tomatpuré
- 4-5 spsk. paprika
- ½ ltr. vand
- ½-1 fl. kalvefond fra Bong
- 2 røde peberfrugt i halve ringe
- 500 g champignon i kvarte
- 6-8 cl. Portvin
- 250 gr. Revet ost.

Fremgangsmåde:

Brun bacon i en stor gryde. Hæld fra.

Brun kødet. (hakket & skært hver for sig) Dernæst blandes begge dele sammen med bacon.

Tilsæt nu løg, æbler, gulerødder, blommetomater, tomatpuré, paprika og bouillon.

Lad retten koge ca. 1 time. Det må ikke koge tørt. Vent 30 minutter før du eventuelt fylder lidt ekstra vand på.

Tilsæt da peberfrugt, champignon, portvin og revet ost.

Kog til kødet er mørt ca. ½ time mere.

Smag til med salt og peber.

Serveringsforslag:

Server til kartoffelmos og nyklippet karse eller persille.