Kold Sensommersuppe

4-6 personer

Ingredienser:

- 7-8 kartofler
- 1-2 pore
- 4 store fed hvidløg
- ½-1 liter vand
- 1 grøntsags bouillonterning
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Creme fraise
- Salt & peber
- Varmrøget laks eller ørred
- Purløg

Fremgangsmåde:

Snit kartofler, porre og hvidløg i grove/store tern og svits dem i en stor soutepande. Når porre og hvidløg begynder at dufte, tilsæt vand og boullion og lad det småsimre til de er let kogt. Blend i blender når det har kølet lidt af (under 70 grader) og lad det køle lidt mere ned. Tilsæt creme fraise. Smag til med salt og peber. Server afkølet, pyntet med laks/ål i grove snitter og drys lidt purløg over. Pas på det ikke bliver for tykt! Så er det som at spise kold sovs.

Den er bedst når den er helt afkølet men ikke køleskabskold

Serveringsforslag:

Kan eventuelt serveres som forret, hvor suppen blot er tilbehør, som så:

2 skiver friskbagt hvedebrød m/røget laks, pyntet med agurk, tomat, grønne asparges, caviar og citron samt lidt dild i stedet for purløg, og "suppen" i en lille skål på tallerken som creme-sauce til.