Kartoffelgratin med bacon

4-6 personer

Ingredienser:

- 2.5 kg. kartofler
- 4-6 pastoriserede æggeblommer
- 500 gr. bacontern
- 300 gr. pølse i tern
- 1 porre
- 1 stort hakket løg
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber eller pebermix
- 1 spsk. smør
- 2-3 dl. mælk
- Rasp

Fremgangsmåde:

Svits baconen let, uden at det bliver for branket.

Kog kartoflerne møre, men ikke udkogt. Mos kartoflerne og tilsæt gradvist mælk. Når du har en mod med den ønskede konsistens (ikke for tynd) tilsættes, æggeblommer, salt, peber og smør og rør grundigt.

Bland bacon, pølser, porre og løg.

Anret blandingen i et ildfast fad og læg raspen på toppen. Bag i ovn ved 100 gr. 1-1½ time.

Serveringsforslag:

Server med kogt brocolli.