Gulerodssuppe a la Creme

8 personer

Ingredienser:

- 100 gr. smør
- 5 løg (hakket)
- 7 fed hvidløg i skiver
- 2 kg gulerødder i tern
- 1 kg kartofler i tern
- 4-6 spsk. mel
- 3 liter vand
- 4 grøntsags bouillonterninger
- 400 gr. pikant flødeost
- Saft fra 6 pressede appelsiner
- 3-4 spsk. Citronsaft. (smag til)
- Salt & peber
- 2 x 500 ml. cremefraiche 9%
- Friskbagt brød
- Frisk persille

Fremgangsmåde:

Steg løget i smørret, til det er gennemsigtigt.
Tilsæt hvidløg og mel og lad det stege et godt stykke tid.
Kog gulerødderne og kartoflerne møre i bouillonen og tilsæt løgblandingen.
Blend til konsistensen er jævn og cremet, hæld suppen tilbage i gryden tilsæt pikant ost og rør til den er smeltet.

Tilsæt appelsinjuicen, smag til med salt og peber og kog op.

Serveringsforslag:

Portions anret og server rygende varm med en skefuld cremfraiche og en dusk persille på toppen.