Grøntsagssauce med oksekød

4 personer

Ingredienser:

- 1500 gr. hakket oksekød
- 3 store løg
- 7 fed hvidløg
- 500 gr. bacon tern
- 2 pk. cocktail pølser
- 3 ds. hakket tomater (naturel)
- 1000 gr. friske champignon
- 3 peberfrugter i tern rød/gul
- 500 gr. gulerødder i skiver
- 4 æbler i tern
- 2 squash/curgetter i tern
- 1 stor dåse tomatpure
- 3 spsk. tørret oregano
- 3 spsk. basilikum
- 3 spsk. pebermix
- 4 spsk. groft salt
- 10-11 spsk. paprika
- 2 spsk. sukker
- 4 spsk. citronsaft
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 oksebouillonterninger
- 1,5 liter vand
- 4-5 dl. portvin (rød)
- 4-6 spsk. olivenolie

OSB! Jævning efter temperament.

Fremgangsmåde:

Svits bacon i en 10 liters gryde. Hæld fra.
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld fra når løgene er blanke.
Svits oksekød i lidt olivenolie.
Tilsæt bacon, løg og hvidløg, salt, peber og citronsaft.
Tilsæt tomatpure og rør grundigt.
Tilsæt Paprika, oregano og basilikum

Tilsæt grøntsager: champignon, peberfrugter , gulerødder, æbler, og squash/curgetter.
Lad det simre i 5-10 minutter. Rør jævnligt.
Tilsæt hakkede tomater og lad det simre yderligere 5-10 minutter. Rør Jævnligt.
Tilsæt nu bouillonvand og portvin og rør grundigt. Bring det på kogepunktet og skru ned på halvt blus og lad det simre 60 minutter derfra.
Tilsæt nu den jævning der menes nødvendig, samt cocktail pølser.
Smag til med sukker og eventuelt salt og peber.

Serveringsforslag:

Groft pasta med friskbagt grovflutes og frisk grønkål.

Kartoffelmos med tilbehør af frisk hakket persille.

Man kan hælde passende mængde i et ildfast fad og tilsætte revet ost efter portionsstørrelsen. Bland det i selve retten eller læg som topping. Giv det ca. 20-25 minutter ved 200 gr. i alm. forvarmet ovn eller til osten har den ønskede farve.