Græsk Tyrebølle svøbt i spidskål

4 personer

Ingredienser:

- 1000 gr. oksefars
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. pebermix
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. grøn pesto med basilikum
- 100 gr. feta (SKAL smuldres)
- 2 spsk. creme fraiche
- 3 dl. kogt vand - 1 oksebouillonterning
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk. mel
- 50 gr. hakkede hasselnøddeflager
- 6 store spidskål i blade

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne sammen i en røreskål med en røremaskine. Rør ordentlig sammen med en frikadelle røreske til sidst. Stil det til at trække et køligt sted i 1 time. Pas på med at sætte det i køleskabet da resten i skabet kommer til at smage af løg.
Tænd ovnen på 200 grader.

Smør et ovnfast fad med smør eller olie. Pil de store yderblade af spidskålen, ca. 6 stk., fór fadet med de hele blade og kom farsen på, formet som lange tykke pølser på ca. 12 cm. med en diameter på ca. 4 cm..

Hæld 2 dl. kogt vand med grønsagsbouillon i fadet ved siden af / under bladene og stil det i ovnen i ca. 25 minutter. Drys mozzarella ost ud over kødet og tilsæt evt. mere væske og bag endnu ca. 10-15 minutter. Pil det brankede spidskål fra og server bøllen derpå.

Serveringsforslag:

Server eventuelt til risblanding eller kold bulgursalat med tomat, agurk og rød peber.