Glaseret Oksetykkam, Stoutmarineret

6-8 personer

Ingredienser:

- 1000-1500 gr. Oksetykkam

Marinade:
- 1 x 0.5 liter Vildemoes Stout
- 350 gr. hakket løg
- 500 gr. gulerødder i grove tern
- 1 gul peber i grove tern
- 1 rød peber i grove tern
- 5 fed hvidløg i halve skiver
- 3 blommetomater
- 15-20 kviste basilikum, plukket
- 200 gr. tørret tranebær
- Salt & peber

Glasering:
- 3 spsk. brun farin til glasering
- 1 spsk. sennep til glasering
- 250 gr. hasselnøddeflager
- Marble Sirup / Ahorn Sirup

Fremgangsmåde:

Læg kødet i en stor 18 liters frostpose.

Bland marinaden sammen af de nævnte ingredienser og hæld den i posen. Luk posen tæt. Eventuelt i dobbeltpose. Læg den et køligt sted. Hvis det er frost grader udenfor så læg den udenfor i en kasse med låg. Ellers kan marinaden sætte smag i alt andet indhold i køleskabet. Mariner køllen der i 1½-2 døgn. Masser og vend, den af og til. (Pas på dyr hvis du lægger den udendørs, det er en lækkerbisken!).

Tag den op af marinaden, og dup den tør med papir fra køkkenrullen. Brun den let hele vejen rundt i lidt smør i en gryde eller soutépande til den har en fin stegeskorpe.

Læg den i bradepanden sammen med marinaden. Krydr let med salt og friskkværnet peber.
Steg den i 6-7 timer ved 80-100 grader.

Tag stegen ud men lad bradepanden med marinaden blive i ovnen. Ovnen varmes nu op til 200 grader.

Bland nu sennep og farin grundigt. Smør hele stegen godt ind i marinaden. Pas lidt på da den jo er godt varm. Hæld hasselnøddeflagerne på et stykke bagepapir og rul nu den glaserede steg i nøddeflagerne så de bliver jævnt fordelt hele vejen rundt.

Sæt en rist over bradepanden og læg stegen på risten. Det er vigtigt marinaden bliver i ovnen under risten da stegen ellers kan blive tør. Brug en spiseske til forsigtigt at hælde en smule sirup over stegen men vent til den er kommet på risten og bradepanden er under.
Steg nu i ca. 45-60 minutter. Tjek eventuelt en kernetemperatur på 68 grader for gennemstegt. Hvis den må være lidt rød, altså medium skal kernetemperaturen være ca. 60 grader.

Lad stegen hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud.

Serveringsforslag:

Server med Ovnbagt kartoffel, Spinat-Tzatziki, smørstegte svampe, frisk rødkålssalat og skysauce.