Gambas al Ajillo Verduras

4 personer

Ingredienser:

- 1400 gr. kæmperejer
- 45-50 fed hvidløg i skiver
- 2 rød peberfrugt i tern
- 100 gr. bønnespirer
- 8-10 grønne asparges
- 1 bk. rucola-salat eller lign.
- 2 spsk. chili-kerner
- ½ dl. olivenolie
- salt og peber

Fremgangsmåde:

Tag en stor høj soute-pande eller stor gryde med teflon, varm olivenolien kraftigt op.

Tilsæt nu hvidløg i skiver og lad dem simre til duften spredes. De må ikke blive brun, højst let gylden. Tilsæt så 1 spsk. chili-kerner (gem den sidste til senere) og rør jævnligt i ca. 2 minutter.

Tilsæt nu rejerne. Rør grundigt de første 5 minutter så det hele blandes godt, og læg så låg på til rejerne udskiller væden.

Tag låget af. Når rejerne begynder at suge væden igen, tilsættes rød peber, bønnespirer og den sidste spsk. chili-kerner. Lad det simre i 10 minuter. Rør en gang i mellem så det ikke brænder på.

Tilsæt nu salaten og blandet godt. Læg de rensede grønne asparges på toppen og læg låg på. Lad det simre i 5 minutter. Imens blancheres aspargesene fra dampen af maden.

Serveringsforslag:

Server rygende varm til friskbagt flutes med smør og Creme Fraiche Naturel.