Frække deller

4-6 personer

Ingredienser:

- 1000 gr. hakket svinekød 8-12%
- 2 poser frikallet
- 3 æg
- ½-1 spsk. pebermix
- 1 spsk. salt
- ½ spsk. løgpulver eller 1 lille løg
- 1 dl. kogt vand
- 1 svinebouillonterning
- 2.5 dl. danskvand, UDEN citrus!
- 75-100 gr. mel

Fremgangsmåde:

Kog vandet og rør bouillonterningen op.

Put kødet i en stor røre skål. Brug dejkrogene på en røremaskine. Tilsæt nu æg, bouillonvand, danskvand, peber og salt. Rør grundigt. Skift nu til piskeris på røremaskine først, i stedet for dejkrogene.

Tilsæt nu løg og rør igen til dejen er nærmest blendet. Dernæst skift til dejkrogene og tilsæt så frikallet og mel lidt efter lidt mens du rører grundigt for fuld speed. 20-30 minutter.

Rør med røremaskinen og slå bagefter sammen med en hul-ske/frikadelleske.

Sæt på køl i 1-2 timer så krydderierne kan trække godt ud i kødet.

Steg helst i smør til de får en god stegeskorpe eller tilbered i almindelig forvarmet ovn ved 200 grader ca. 45-50 minutter.

Serveringsforslag:

Server til friskopgravede kartofler med hvid mælkesovs og friskhakket persille.