Flæskesteg med succes

8 personer

Ingredienser:

- Svinekam
- Groft Salt
- Friskkværnet peber
- Laurbærblade
- Kryddernelliker
- 1 l. svinebouillon
- 3 gulerødder
- ½ knoldselleri
- 2 løg i grove stykker

Fremgangsmåde:

Hvis der er ben under stegen så pil dem af og gem dem. De skal senere bruges til at hæve stegen så sværene ligger plan.

Stegen ridses efter. Rids helt igennem. Man må gerne kunne se 2 mm. af kødet i ridsen HELT ud til begge sider! Derpå gnides groft salt godt ind imellem revnerne. Vær ikke bange for at bruge for meget. Den skal have rigeligt!!!

Derpå tager du Laurbær blade i halve. Hver anden ridse lægges et halvt laurbær blad og modsat hver anden ridse sættes en kryddernellike stilk i hverside af stegen. Drys til sidst en smule friskkværnet peber ud over hele stegen.

Placer stegen på en rist midt i ovnen. Brug benene til at hæve stegen i den ene ende om nødvendigt.

Under stegen sættes en bradepande med svinebouillonen. Suppeurter skæres i tern og lægges i.

Sæt det hele i en forvarmet ovn på 200 grader i 35-40 minutter pr. halvkilo steg. Hvis du bruger stegetermometer skal stegen have en kernetemperatur på 65 grader.

Hvis bradepanden koger tør, tilsæt da lidt væde i form af vand eller eventuelt lidt mere bouillon.

Når den egentlige ovntid er gået anbefaler jeg man åbner ovnlugen og sætter sin ovn på grill. Det er vigtigt at den lågen står åben. Giv den 200 grader men blive ved ovnen og kig på stegen. Nu går det hurtigt. Når du kan se det er lige før sværene bliver branket tages den ud med det samme. De må IKKE blive sorte! 🙂 Det drejer sig max om 2-3 minutter med grillen på. 🙂

Når stegen er færdig tages den ud og skal stå og trække i 15-20 minutter FØR den skæres ud. Fjerne med en madpincet eller lignende laurbærblade og nelliker og skær så ud. Lyt lige engang til de svær! Jeg ved de er sprøde!

Serveringsforslag:

Den klassiske julemenu kan anbefales. Rødkål, hvide og brune kartofler osv.. Men den er også fantastisk til en hjemmelavet "Flæskestegsburger"!