Fennikelgryde (HOT)

4-6 personer

Ingredienser:

- 1 stk. Fennikel i tynde strimler
- 1 bt. Forårsløg i tynde ringe
- 4 friske tomater
- 6 fed Hvidløg i små tern
- 200 gr. bacontern
- 200 gr. jumbo rosiner
- 1 spsk. citronsaft
- Saft fra ½ limefrugt
- 1 chili, middel styrke i ringe
- Salt & peber
- tørret basilikum
- rigeligt olivenolie (5-6 spsk.)

Fremgangsmåde:

Vask tomaterne. Skær 1 cm af toppen så stilken fjernes. Snit nu en lille flig af bunden så den står stabilt og så toppen er vandret.

Drys let med tørret basilikum, salt og friskkværnet peber. Sæt i ovn ved 250 gr. varmluft i 20-30 minutter.

Rens fennikel og skær i meget tynde strimler. Rens forårsløg og skær i tynde skiver. Snit hvidløg i små tern.

Varm en soutépande godt op og tilsæt olivenolie. Sørg for panden er godt varm inden du hælder olien på. Kom et enkelt tern af hvidløg på når det syder tilsættes al hvidløg og chili/chilikerner. Lad det simre til hvidløget begynder at blive gyldne.

Tilsæt nu fennikel, forårsløg og citronsaft og lad det stege godt igennem. Rør og vend blandingen jævnligt så det ikke bliver svedent. Dæmp eventuelt varmen en smule. Bliver det for tørt tilsæt da lidt ekstra olivenolie.
Imens tørsteges bacontern på en separat stegepande.

Når bacon og tomater er klar tilsæt da rosiner til fennikelblandingen og lad det simre i 4-5 minutter.
Imens tages tomaterne ud og sættes til kortvarig afkøling og bacon drænes for fedt eventuelt på køkkenrulle.
Bland bacontern i fennikelblandingen.

Retten portionsanrettes med en bund af fennikelblanding og tomaten sættes på toppen. Pres en smule friskpresset lime ud over anretningen. Man kan også bruge retten til forret og så svarer retten til ca. dobbelt så mange personer.