Farsbrød med kalkunbacon

4-6 personer

Ingredienser:

Farbrød:
- 1 kg. magert svinekød-fars
- ½ ltr. cheasy fraise
- 2 æggeblommer
- 1 fint hakket løg
- 2-3 spsk. sød paprika
- 1 tsk. pebermix
- ½-1 tsk. oregano
- 1 tsk. groft salt
- 1-2 tsk. citronsaft
-
Fyld:
- 3 rød peber i små tern
- 500 gr. rosenholm feta
- 1 glas champignon
- 500 gr. mozarella ost
- 5 strimler kalkunbacon til pynt

Fremgangsmåde:

Fars, Cheasy Fraise, Æggeblommer, Løg og krydderier blandes med en røremaskine i en skål til det virker blended.
Dernæst blandes rød peber tern, feta, champignon og halvdelen af mozarellaen i massen. Brug gerne røremaskinen på et mellem tempo.
Det hele hældes i et glasfad og der pyntes med kalkun pastrami, og med et let drys groft salt og oregano som kan være mellem fingerspidserne (altså meget lidt). Resten af mozarellaen skal først pyntes på de sidste 20 minutter i ovnen.
200 gr. i forvarmet ovn i ca. 1½ time. De sidste 20 minutter med pynt af det sidste mozarella.

Serveringsforslag:

Server farsbrødet til friskopgravede kartofler med creme fraise naturel og grønt sommerlig salat.

Godt at vide:

Når retten er færdig er den skrumpet ind ca. ½-1 cm fra kanten af fadet. Rundt om "stegen" ligger det overskydende fedt. Hæld forsigtigt fedtet fra.