Efterårssuppe (HOT)

4-6 personer

Ingredienser:

- 25 gr. flydende becel
- 500 gr. oksekød
- 1 kg. løg
- 4 fed hvidløg i skiver
- 1 kg. kartofler i tern
- 250 gr. frosne ærter
- 1-2 spsk. paprika
- 2-3 tsk. pebermix
- ½-1 tsk. groft salt
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. oregano
- ½ tsk. karry
- ½-1 tsk. cayenne peber
- 1,5 ltr. kogende vand
- 2 stk. oksekødsbouillonterning
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning.

Fremgangsmåde:

Brun kødet i flydende becel. Når kødet er brunt tilsæt alle krydderier, rør godt. Lad det simre 5 minutter. Tilsæt så løg og hvidløg, rør godt og lad det simre yderligere 5 minutter.

Dernæst tilsættes kartofler, rør godt igen og lad det simre 5 minutter mere. Tilsæt nu 1.5 ltr. kogende bouillonvand og lad det simre ved middel varme i 30 minutter. Tilsæt de frosne ærter 5 minutter før servering.

Man kan med fordel lade simre ved svag varme i en hel time. Derved lidt mere smag.

Serveringsforslag:

Man kan eventuelt servere groft brød eller 4-5 korns flute til. Som ekstra fyld kan anbefales ris og rosiner