Davids Kirsebærsauce

6-8 personer

Ingredienser:

- 500 gr. friske kirsebær uden sten
- 0,25 dl.mørk rom
- 0,50 dl. portvin
- ½ vanillestang
- 0,5 dl. appelsinsaft
- 5 spsk. sukker
- 5 spsk. kirsebærsyltetøj
- 2 spsk. maizena

Fremgangsmåde:

Kog appelsinsaft, rom, sukker, vanillekorn og kirsebærsyltetøj sammen til en lage. Lad evt. resterne af den halve vanillestang koge med.

Tilsæt de udstenede kirsebær, og lad dem koge med i 2 min.

Si lagen og tag kirsebærrene fra i en skål.

Lad lagen uden kirsebær koge videre i et par minutter i gryden. Tilsæt derefter maizena blandet med lidt vand. Når saucen er tyk, så hæld kirsebærrene tilbage i gryden.

Serveringsforslag:

Serveres naturligvis sammen med Ris a la Mande.