Davids Frugt-Nødde Kompot

Ingredienser:

- 500 gr. tørrede figner u. melis
- 300 gr. tørrede dadler u. sten
- 100 gr. tørrede tranebær
- 150-200 gr. valnøddekerner
- 3 dl. Portvin
- ½ dl. Mørk Rom (mørk Bacardi)
- 100 gr. brun farin
- 1 spsk. citronsaft/limesaft
- 2 tsk. Melatin

Fremgangsmåde:

Skær stilken af fignerne, og fjern stenene fra dadlerne. Hak dadler, figner og tranebær i ikke alt for små stykker. Giv dem et opkog i portvin, rom, citronsaft og farin ca. 45 min.. Må gerne koge let. Skum i mens det koger. Rør jævnligt efter hver skumning.

Hæld det i en skål til afkøling og lad det trække 30 minutter. Si væden fra men gem væden. Smag evt. til med lidt appelsinsaft. Er blandingen for sød til din smag så prøv evt. med 1-2 tsk. citronsaft mere i stedet for. Noget af sødmen forsvinder lidt ved Meltatinen. Så smag til. Put Melatin i og tilsæt gradvis af flere omgange væden. Stop op engang imellem og afvent konsistensen. Det er ikke sikkert du behøver at bruge al væden.

Smag eventuelt også til med hensyn til rom og portvin.

Efter afkøling blandes til sidst de hele/halve valnøddekerne ved.

Stil i køleskab i en hermetisk lukket skål (der slutter helt tæt!) og lad stå 1-3 døgn max. inden brug eller brug syltetøjsglas skyllet i Atamon.

Serveringsforslag:

Dejligt til en god gang ost, især en af de helt stærke.

Er også perfekt til en god steg, gerne vildt eller en gammeldaws oksesteg som dermed får en lidt moderne undertone.

Går godt i spænd med smagen af appelsin så kan kombineres på mange måder.