Chili Con Carne

4-6 personer

Ingredienser:

- 1000 gr. magert hakket oksekød
- 750 gr. oksekød i tern
- 1 stort løg i tern
- 4 fed hvidløg
- 150 gr. tørret tranebær
- 2 dl. tranebærsaft (Rynkeby)
- 50 gr. Røde syltede Jalapenos
- 2 gl. Chunky Salsa (middel styrke)
- 2 gl. Chunky Salsa (HOT styrke)
- 2 ds. røde kidneybønner (natural)
- 2 ds. hakkede tomater (naturel)
- 1 fl. kalvefond fra Bong
- 1 tsk. Cayenne Peber
- 1 spsk. parika
- 1 tsk. pebermix
- 2. spsk. citronsaft
- ½ tsk. Stødt Chili Kerner
- 2-3 stk. kanelstang
- 100 gr. Marabou chokolade 86%
- Olivenolie

Fremgangsmåde:

Det anbefales at bruge en høj gryde med teflon belægning så det ikke brænder på! Mængden svarer til ca. 5 liter.

Kødet svitses i lidt oliven olie, separat hakket og skært for sig. tilsæt lidt salt og peber og paprikaen. Lad det simre 5 minutter og hæld det i en skål.
Svits løg og hvidløg til det er blankt og tilsæt kødet.

Dernæst tilsættes de 4 glas Chunky Salsa, Hakkede tomater og Kidneybønner. Lad det simre i 5-10 min.

Tilsæt så oksebouillon og citronsaft og ladet simre i 5-10 min. (eller til bouillonen er opløst)

Tilsæt så Jalapenos, Cayenne Peber og Chilikerner, tranebær og tranebærsaft. Lad det simre 5-10 min.

Put kanelstangen i hel, samt chokoladen og rør rundt. Lad det småsimre i en lille times tid. Rør rundt hver 15 min.

Når det har slumret og småsimret i en times tid så tag det fra bluset og lad det trække ca. 2 timer før det skal serveres. Man kan også lade det stå til dagen efter så det trækker endnu mere smag fra krydderierne. Tage eventuelt kanelen op først. Smager den ikke for meget af kanel kan den sagtens blive liggende til den skal serveres.

Giv det et kort opkog inden servering så det er rygende varmt.

Serveringsforslag:

Server eventuelt til ris, eller evt. lidt blandet salat, gerne med friskbagt brød og Creme Fraise Naturel. Man kan også servere den i en høj dyb skål uden andet til. Det smager bragende godt.

OBS!!! Creme Fraisen er god til at slukke ildebrænden til dem der måtte synes det er stærkt.

Vil du ændre styrken så kan du selv variere mængden af Cayenne Peber og Jalapenos i skiver eller selv tilsætte lidt ægte chilifrugt hvis du kan håndtere styrken på en sådan! 😉

Godt at vide:

STYRKE: Middel/Lettere Hot!

En god, hurtig og nem måde at lave et elegant måltid på. Jeg fik ideen fra en restaurant som havde brugt samme fremgangsmåde men ikke kræset for detaljerne med kanel og krydderier, for ikke at tale om en total udkogt gang ris-grød. BVADR! Ville så prøve om det virkelig kunne være SÅ enkelt at lave en god gedigen gang Chili Con Carne. Og det kunne det!!!!

Med lidt ekstra krydderier og kærlighed til madkunsten blev det eminent godt. I stedet for den salsa der er brugt kan man eventuelt eksperimentere med selv at lave en god salsa.