Brombærmarineret Nakkefilet

6-8 personer

Ingredienser:

- 2,5 kg nakkefilet
- 500 gr. friske brombær
- 1 dl. Marble Sirup
- 1 dl. Siraz Rødvin
- 1 dl. Portvin (ruby)
- 1 spsk. tørret basilikum
- ½-1 tsk. tørret timian
- 50 gr. tørret tranebær
- 2 løg hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 1 tsk. pebermix fra Santa Maria
- 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Kog brombærrene op ved svag varme i 15 minutter.

Tilsæt sirup, rødvin og portvin. Giv lidt mere varme. Rør godt.

Tilsæt basilikum og timian. kog 5 minutter mere.

Tilsæt tranebær og kog 5-10 minutter mere.

Tilsæt salt og peber og kog 5 minutter mere.

Stil til afkøling i evt. vandbad eller køleskab.

Når det er godt afkølet tilsættes løg og hvidløg og læg hele nakkefileten i marinaden i en 18 liters frysepose. Vakuum posen så godt som muligt og læg den på køl. Gerne et døgns tid.

Tag stegen op af posen og læg den i et ildfast fad. Skub fyldet ned i fadet så overfladen er nogenlunde ren. Hæld resten af marinaden ved og pensel en smule Marble Sirup på toppen.

Drøs til sidst lidt pebermix og salt på stegen.

Sæt i forvarmet varmlufts ovn på 250 i 15 minutter.

Tag stegen ud og køl ovnen ned til 125 grader med åben ovnluge.
Sæt i ovn ca. 4 timer ved 125 grader normal ovn UDEN varmluft.
Brug evt. stege termometer. Kernetemperaturen må være max 80 grader.

Hold øje med væden så den ikke koger tør. Tilsæt da lidt efter lidt, lidt vand. Tjek ca. hver 30. minutter.

Når kødet er færdigt tages stegen op af fadet. Gem eventuelt marinaden til sauce. Kom da marinaden i en gryde og kog let op med lidt fløde eller mælk. Smag til med salt og peber.

Giv eventuelt stegen et sidste la sirup og sæt i ovn med ovnlugen halvt åben på 250 MED grill. Pas på den ikke bliver for sort. Det går hurtigt. MAX. 2-3 minutter.

Serveringsforslag:

Årets sidste kartofler fra haven, smørstegte svampe, blancheret broccoli og/eller blomkål.