Bachs Sigøjnerfad

3-4 personer

Ingredienser:

- 1 kg oksefars
- 500-650 gr. kartofler i skiver (rå)
- 2 løg i tern
- 10 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater (naturel)
- 3 gulerødder, revet grov
- 1 curgette revet
- 500 gr. champignon, hakket
- 200 gr. kogt bulgur
- 1 dl. vand
- 1 dl. minimælk
- 1/4 ltr. piskefløde eller creme fine
- 1 pk. pikantost
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. sukker
- 1/4 tsk. friskrevet muskatnød
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. paprika
- ½ tsk. cayennepeber
- ½ tsk. peber
- Salt
- Olivenolie

Fremgangsmåde:

Kog bulgur som anvist og lad det køle ned.
Imens svitses løg og hvidløg i olivenolie og karry. Oksekød tilsættes. Svits til det er brunet.
Tilsæt citron, paprika, cayennepeber. Lad det simre et par minutter.
Tilsæt friskrevet muskatnød, hakkede tomater, curgette ,champignon, gulerødder og vand. Lad det simre 10-15 minutter.
Tilsæt så bulgur, pikantost og sukker. Lad det simre 10-15 minutter.
smag til med salt og peber
Tilsæt nu mælk og fløde og lad det koge 5 minutter.
Smør et ildfast fad med lidt margarine eller smør (helst smør, gerne saltet)
Skær kartoflerne i ikke alt for tykke skiver. Start med at lægge et lag kød, så et lag kartofler, så et lag kød og så et lag kartofler. Slut af med et kødlag. Hæld lidt mælk eller fløde over så det sidste lag kartofler er dækket.

Bag i ovn i 30-45 minutter varmluft ved 180 grader.

Serveringsforslag:

Server til friskbagt flutes og persille