Æbleroser

6 personer

Ingredienser:

- 2 røde æbler
- saften fra ½ citron
- ½ liter vand (til æbler)
- 2 spsk. vand (til abrikos)
- 3 spsk. abrikoskoncerves, blended
- 1 pk. filodej (6 plader af 25 x 6 cm)

Fremgangsmåde:

Del æblerne i halve. Fjern top og bund samt kernehus. Fjern så lidt som muligt.

Skær nu hvert halve æble i ca. 20 tynde skiver så du har ca. 80 skiver i alt.

Pres den halve citron i en skål med vandet og læg æblerne i. Dyb dem blidt i ½ minut.

Sæt skålen i mikroovnen i ca. 3 minutter
Si væden fra.

Hæld abrikoskonserves eller marmeladen i en skål sammen med 2 spsk. vand. Sæt i mikroovn i 1 minut.

Rør det ud. Blend det eventuelt hvis det er marmelade med frugtstykker.

Pak filodejen ud. Rul den ud så den bliver tynd og del den i 6 stk. plader af ca 25 x 6 cm. Brug lidt mel så det ikke klistrer fast til bordet.

Fordel 2 spsk. abrikosblanding på midten af filodej-pladen.

Placer de halve skiver æble så halvdelen ligger uden for kanten i toppen af pladen. Lad dem overlappe hinden ligeledes med ca. halvdelen. (Se eksempel)
Drys eventuelt med lidt kanel ud over.

Fold nu filodejen på langs og rul bagefter sammen så æbleskiverne daner en rosentop. Saml forsigtigt "enden" på siden af rosen.

Bages ved forvarmet ovn 200 grader i 40-45 minutter.
Drys lidt fluormelis ud over før servering.

Serveringsforslag:

Passer fantastisk til et stykke vanilleis og en kop god kaffe.