Æblehorn

10-12 personer

Ingredienser:

Dej:
- 200 gr. flydende margarine
- 50 gr. gær
- 5 dl. mælk
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 900 gr. hvedemel

Fyld:
- 2-3 æbler
- 2 tsk. stødt kanel
- 4 tsk. sukker
- evt. lidt hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en lille gryde.

Bland det med mælk.

Gæret smuldres i en skål og udrøres i margarineblandingen.

Tilsæt sukker og salt.

Tilsæt melet en del ad gangen til dejen er smidig.

Stil til hævning i 1 time.

Del dejen i 4-6 dele og rul den ud i en cirkel.

Hver cirkel deles i 8 slices (lige som en pizza).

Æblerne skæres i tynde både og lægges på det brede stykke / det yderste stkke af slicene, ud til kanten.

Bland kanel og sukker og drys ud over æblet. Rul nu til et horn.

Efterhæves i 15 minutter på bageplade mens ovnen varmer op til 200 gr. almindelig ovn.

Pensles med æg og drysses eventuelt med lidt hakkede hasselnøddeflager.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne.