10-12 personer
Ingredienser:
Dej:
- 200 gr. flydende margarine
- 50 gr. gær
- 5 dl. mælk
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 900 gr. hvedemel
Fyld:
- 2-3 æbler
- 2 tsk. stødt kanel
- 4 tsk. sukker
- evt. lidt hasselnøddeflager
- 200 gr. flydende margarine
- 50 gr. gær
- 5 dl. mælk
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 900 gr. hvedemel
Fyld:
- 2-3 æbler
- 2 tsk. stødt kanel
- 4 tsk. sukker
- evt. lidt hasselnøddeflager
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen i en lille gryde.
Bland det med mælk.
Gæret smuldres i en skål og udrøres i margarineblandingen.
Tilsæt sukker og salt.
Tilsæt melet en del ad gangen til dejen er smidig.
Stil til hævning i 1 time.
Del dejen i 4-6 dele og rul den ud i en cirkel.
Hver cirkel deles i 8 slices (lige som en pizza).
Æblerne skæres i tynde både og lægges på det brede stykke / det yderste stkke af slicene, ud til kanten.
Bland kanel og sukker og drys ud over æblet. Rul nu til et horn.
Efterhæves i 15 minutter på bageplade mens ovnen varmer op til 200 gr. almindelig ovn.
Pensles med æg og drysses eventuelt med lidt hakkede hasselnøddeflager.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne.
Bland det med mælk.
Gæret smuldres i en skål og udrøres i margarineblandingen.
Tilsæt sukker og salt.
Tilsæt melet en del ad gangen til dejen er smidig.
Stil til hævning i 1 time.
Del dejen i 4-6 dele og rul den ud i en cirkel.
Hver cirkel deles i 8 slices (lige som en pizza).
Æblerne skæres i tynde både og lægges på det brede stykke / det yderste stkke af slicene, ud til kanten.
Bland kanel og sukker og drys ud over æblet. Rul nu til et horn.
Efterhæves i 15 minutter på bageplade mens ovnen varmer op til 200 gr. almindelig ovn.
Pensles med æg og drysses eventuelt med lidt hakkede hasselnøddeflager.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne.